2012. október 13., szombat

A Voice 1. adása


Elkezdődött a Voice!

Frenetikus hangulatot varázsolta a Voice stúdiójában a Mesterek előadása, akik az LGT legendás dalával, a "Miénk ez a cirkusz" című nótával indították el a Voice énekversenyét.



Az első adásban 8 versenyző jutott tovább:

Malek Andrea csapatában 2 versenyző:

Bakonyi Zsolt előadása: Seven Nation Army - Videó

Zsolt mindent egy lapra téve érkezett a Voice műsorába. Angliai munkahelyén felmondott és hazaköltözött, hogy fejest ugorjon élete nagy kalandjába. Elementáris előadása először Malek Andreát ragadta magával, de néhány másodperc elteltével Mező Misi és Somló Tamás is rácsapott a továbbjutást jelentő gombra. Zsolt végül úgy döntött, Andi csapatában szeretné folytatni a versenyt. Mestere "Gyere, apám!" felkiáltással ölelte keblére.


Schwartz Dávid előadása: Mit tegyek, hogy érezd - Videó

Schwartz Dávid tizenöt éves kora óta számos tehetségkutatóban próbálta ki magát, hatalmas lehetőségként éli meg, hogy a Voice-ban a külső valóban nem számít, ezúttal csakis a hangjára figyelnek majd az emberek. Az ösztöneire hallgató Mező Misi szinte azonnal lenyomta a gombot, a végén még a hideg is kirázta. Malek Andi sem késlekedett sokat, ám ő kivárta a refrént: "olyan szépen vitted az egész ívet, megtöltötted tartalommal a dalt". Caramel nem érezte annyira katartikusnak az előadást, Somló Tamás pedig nem tudta eldönteni, hogy fiú vagy lány énekel. Dávid végül Andit választotta és könnyek között borult édesanyja nyakába.

Caramel csapatában máris 3 versenyző:

Gájer Bálint előadása: Moves Like Jagger - Videó

A maximalizmusra törekvő fiatalember egy különleges feldolgozással állt színpadra és azonnal lehengerelte a Mestereket. Caramel olyannyira a dal hatása alá került, hogy Mező Misi meg is jegyezte: "Caramel, keresed a szavakat, látom, keresed a szavakat…" Valóban nehezen szólalt meg a legfiatalabb Mester, ám roppant büszke volt arra, amikor Bálint választása őrá esett.


Karai Anna előadása: Crush, crush, crush - Videó

Piercing, tetkó, tütü szoknya és bakancs… Anna elképesztő energiával robbant be a Voice Mesterei elé. A produkció után Mező Misi letaglózva összegzett: „Esküszöm még azt is megbocsájtanám neked, ha a koncerteden szájba rúgnál egy bakanccsal. Elképesztő az, amit művelsz!” A fura vallomás tetszett Annának, de Mesteréül Caramelt választotta. A rocker duzzogva vette tudomásul a döntést.


Mohamed Fatima – Szállok a dallal - Videó

Kifejezetten a Voice miatt jött haza Londonból Mohamed Fatima, aki úgy érezte: itt az ideje megmutatni az igazi énjét. A négy éve külföldön élő lány Caramel egyik legnagyobb slágerét választotta, az óriási siker nem is maradt el: az első refrénhez sem ért el, mikor már Caramel, Malek Andi és Somló Tamás is megnyomta a gombot. Mező Misi sem bírta sokáig háttal, így az énekesnő valóban nehéz döntés elé került. A Mesterek ódákat zengtek róla: Malek Andrea egy csodálatos virághoz hasonlította, ám Fatima végül a gombot először leütő Caramelt választotta Mesteréül.



Mezi Misi csapatában még csak 1 versenyző:

Szécsi Böbe előadása: Your Song - Videó

"Őrület" – kiáltott fel meglepetten Malek Andrea, amikor Böbe mind a négy Mestert megszédítve befejezte előadását. Az ítészek egyetlen női tagját nem csak a produkció minősége kápráztatta el, de az is, hogy a színpadon egy Szécsi Sacihoz megszólalásig hasonló lány állt, az ikertestvére: Böbe. A két tehetség csak egy dologban különbözött, a választott Mesterben. A Your Song előadója Mező Misire voksolt.

Somló Tamás csapatában is 2 versenyző:

Pleszkán Écska előadása: Breakin Out - Videó

A különleges bábok szerelmese, Pleszkán Écska tragikus körülmények között elhunyt édesapja, Pleszkán Frigyes jazz-zongorista emléke előtt is tisztelgett, amikor a Voice színpadára lépett. Écska előadása olyannyira megbabonázta Mező Misit, hogy már az első taktusok után megnyomta a gombot és szikrát szórt a szeme, amikor Caramel és Somló is követte a példáját. Bár a raszta-hajkoronát viselő lányért őrült csatát vívott a két fiatal Mester, Écska végül a rangidős Somló mellett döntött, aki így kommentálta a választást: "Nekem már, négy feleségem van…"


Szécsi Saci előadása: Back to Black Videó

A fiatal lány népes kísérettel érkezett a Voice Meghallgatására, édesanyja nevetve mesélte a műsorvezetőnek, Szabó Kimmel Tamásnak: Sacit már ovis korában sem tudták megzabolázni a nevelők. A vadóc versenyző Amy Winehouse dalával állt a színpadra és előadásával szinte egyszerre fordította meg a Mestereket. Somló Tamás így invitálta csapatába: „Ha szereted a régi zenét, akkor gyere hozzám, én is régi vagyok” Saci igent mondott.


 .. és akik nem jutottak tovább, az első adás kiesői:

Nem csak a továbbjutók, hanem a kiesők között is felfedezhettünk ismerős hangokat, ám hiába van szó kiváló hangú énekesekről, tovább csak a legjobbak juthattak.

Hollai Ádám előadása: Virtual Insanty - Videó

Hiába Hollai Ádám feltűnő külseje és megnyerő stílusa, egyik Mestert sem nyűgözte le annyira, hogy megforduljon a székével. A családjában nem ő az egyetlen, aki az éneklést érzi hivatásának: édesapja, Hollai Kálmán, neves operett és musical színész, a meghallgatásra is ő kísérte el. A zenével komolyabban kilenc évesen kezdett el foglalkozni, többek között éppen Somló Tamás tanácsára. Ádám a meghallgatás előtt még úgy gondolta, bukni nem lehet – alaposan átgondolta produkciójának minden elemét, ám ez nem volt elég.
A közönséget azonnal beindította Jamiroquai dalával, de a Mesterek addig hezitáltak a gomb megnyomásával, míg lejárt az idő. Ádám előtt gyorsan bezárult álmai kapuja. A kudarc a színpad mögött várakozó édesapját is mélyen megrázta.


Rúzsa Annamária előadása: Vadvirág - Videó

Élete egy fontos korszakát zárta le a vajdasági lány akkor, amikor a Voice versenyébe jelentkezett. Elvált férjétől és úgy gondolta, itt az idő, hogy megvalósítsa álmát. A Meghallgatásra elkísérte testvére, Rúzsa Magdi is. A Megasztár egykori győztese könnyes szemmel szurkolt nővérének, ám a Mestereket nem győzte meg a lány tehetsége.
A kétgyermekes anyuka előadásának végén sem árulta el vezetéknevét, így a Mesterek nem is sejtették, kinek mondtak nemet. Annamari csalódottan, a fájdalomtól szótlanul távozott a meghallgatásról, ahová Magdi is elkísérte.


Stacy Grady előadása: Just Once - Videó

Stacy Grady nem éppen visszafogottságával tűnt ki a várakozó tömegből – a hölgy ismerős lehet a tévénézőknek akár a Frizbiből is, de számos más helyen is feltűnt hatalmas kebleivel. Stacy online jelentkezett a Voice-ba és csakis a verseny miatt utazott haza az Egyesült Államokból – szeretné maga mögött hagyni a múltját és új életet kezdeni. Ezért is jelentkezett ide, hiszen itt sem a külső, sem a múlt nem számít, csakis a Hang. Hiába az erőteljes előadás és a karakteres hang, egyik Mester sem fordult meg, így Stacy álmai is szertefoszlottak…
Stacy produkciója alatt egy Mester sem fordult meg – Malek Andi úgy fogalmazott, "téged is látni kell". Mező Misi egyenesen kijelentette: Stacy maga a muzsika – a temperamentumos hölgy azonban nem olvadt el a bókoktól és számon kért: ha valóban így gondolták, akkor miért nem fordultak meg? Stacyt persze nem olyan fából faragták, hogy elkeseredjen: indul vissza Miamiba, ahol mindig süt a nap...



Forrás: tv2.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése