2012. november 16., péntek

A Voice 6. adása

Kialakult a mezőny, jövő héten kezdődnek a párbajok!

Malek Andrea csapata egy kis gyermekes anyukával vált teljessé:

Andinak alaposan meg kellett fontolnia, hogy kinél nyomja le a gombot, hiszen már csak egyetlen embert szerezhetett csapatába. Bakonyi Zsolt, Schwartz Dávid, Abodi Nagy Blanka, Gyurki Beatrix, Schrott Péter, Veréb Tamás, Kőhegyi Dávid, Torzsa Gabi, Olasz Csaba, Schweitzer Dóra és Nádor Dávid mellé Szolnoki Dóra kerülhetett be szerencsés tizenkettedikként.

Tizenhat hónapos babáját is magával hozta a Meghallgatásra Szolnoki Dóra, akinek férje szintén a zenében találta meg hivatását. A harminckét éves anyukát családja mindenben támogatja, minden segítséget megkap ahhoz, hogy a versenyben a lehető legtovább jusson. Dóra egyébként tizennégy éve a zene szerelmese, két jazz-zenekarban is énekel. Nagy színpadi rutinja ezúttal is segítségére sietett, magabiztossága Malek Andreát is meggyőzte. Dóra alig tudta felfogni, hogy néhány hang után már hárman is megfordultak, azt gondolta, tovább kell majd küzdenie. A maximalista anyuka szerette volna azt is elérni, hogy Somló is őt akarja, annak ellenére, hogy a kezdetektől Malek Andihoz került volna legszívesebben.


Caramel a végéig a csodára várt, de megérte neki, mert megkapta - az utolsó versenyzővel lett teljes a csapata:

A legnehezebb dolga talán Caramelnek volt az utolsó Meghallgatáson: a válogatós Mesternek csapatában még három hely volt. Caramel azonban most sem elégedett meg a tökéletesnél kevesebbel, és sokszor olyan énekeseket is hagyott kiesni, akiknek a tehetségéhez nem fért kétség. Gájer Bálint, Karai Anna, Fatima, Berkes Olivér, Quan, Bokor Mariann, Burai Krisztián, Harót Balázs és Solt Klaudia mellé Sudár Anita, Péter Barbara és Henderson Dávid kerülhetett be.

Bár legszívesebben mezítláb énekel Péter Barbara, a Voice színpadán mégis szerette volna megadni a módját és elegáns magas sarkúban lépett fel. A bájos szőkeség amikor éppen nem Zorán vokalistájaként énekel, akkor ügyvédként dolgozik. Barbara nem csak csinos, hanem megfontolt is: minden eshetőséget végigjátszott a Meghallgatás előtt és azért döntött Caramel mellett, mert tőle eltanulhatná azt is, hogyan kell teljesíteni stresszes helyzetekben.

A harmincegy éves Sudár Anita Pécsről érkezett és mindig is a zene körül forgott az élete. Bátyjától tanult gyerekkorában gitározni, később egy rockzenekarban basszusgitározott. Majd a blues felé vette az irányt, ahol vokálozik is. Pajzsmirigybetegsége miatt sosem tartozott a nádszálvékony nők körébe, de mostanra már megbékélt külsejével. Párjával két éve vannak együtt, elmondása szerint nagyon jól kiegészítik egymást: a temperamentumos Anitát sokszor kedvese nyugodtsága hűti le. Nehezen alakított ki párkapcsolatot és nagyon vigyáz kettejük szerelmére, párja is mindenben támogatja. Esküvőt még nem terveznek, de a baba néhány éven belül akár érkezhet is.
A Meghallgatás előtt még nem gondolta volna, hogy az általa technikás popcsúcsnak tartott Caramelnek bejön a stílusa. Felszabadítóan hatott rá, hogy Mező Misi már az elején megfordult és azt is alig észlelte, hogy Malek Andi felugrott a székéből és szinte kényszerítette Caramelt, hogy nyomja meg a gombot – sikerrel. Anita végül őt választotta, bár rettenetesen fél attól, hogy kevés lesz a tudása Mesterének csapatában.

Henderson Dávid már a Műcsarnok-beli válogatón is elkápráztatta a V Riporter Bányai Mikit: tiszta hangjával és kedves természetével sokaknak okozott meglepetést a tizenhét éves fiú. Édesapja, Paul kísérte el a Meghallgatásra, édesanyjával és öccsével együtt bíztatta a várakozás hosszú óráiban. Legszívesebben gospelt énekel, hiszen ő is és családja is hívő emberek, ezért is áll ez a műfaj olyan közel Dávid szívéhez. Apukája egyébként amerikai származású és lelkipásztorként dolgozik, huszonkét éve élnek Magyarországon. A család szerint Caramel zeneisége és személyisége lenne az, ami a legmegfelelőbb lenne Dávid számára. Kívánságuk teljesült és Dávidnak hihetetlen szerencséje volt, mivel egyedül Caramelnél volt már csak üres hely. A Mester valami csodára várt és Dávidtól megkapta: láthatóan elérzékenyült, mint a stúdióban sokan, hiszen olyan átütő ereje volt a kamaszfiú előadásának.

Henderson Dávid



Mező Misi csapatata is meg van:

Amilyen nehézkesen indult, annál sikeresebben folytatódott Mező Misi csapatának alakítása. Két újabb fergeteges hangú énekesnővel, Helmeczi Biankával és Garda Zsuzsával lett teljes az eddig Szécsi Böbe, Bűdi Szilárd, Pál Dénes, Veres Mónika, Pákai Petra, Ladányi Pati, Agárdi Szilvi, Gyöngyösi Tamás, Fehér Adrienn és Modor Miltiádész alkotta csapat.

A tizenkilenc éves Helmeczi Bianka egész eddigi élete a zene bűvöletében zajlott: zenei általánosba járt, zongorázik, gitározik, játszott már színházban, és musical tagozatos iskolában folytatta. Hangját magánénektanárnál csiszolgatja, keresztapjával is többször lépett már fel közösen. Ő ugyanis nem más, mint a budapesti Operettszínház ünnepelt színésze, Mészáros Árpád Zsolt. Bianka már fellépése előtt biztos volt abban, hogy Misinek bejön majd a stílusa, és igaza lett. Amikor a Mester megfordult, kis híján elsírta magát, ám ez a hangján nem volt érezhető.

„Ha közönség nincs, semmi sincs” – vallja Garda Zsuzsa, aki évek óta zenekarokkal járja az országot és a világot. A harminchét éves énekesnő vokalistaként és frontasszonyként is megállja a helyét, de két éve foglalkoztatja a gondolat, hogy kilépjen a zenekarosdiból és önállóan is érvényesüljön. A Voice-ban jó lehetőséget lát arra, hogy ez a kitörés összejöjjön. Zsuzsa testét jó néhány színes tetoválás díszíti, az elsőt tizenkét éves korában, édesanyjával együtt készítette. Elég korán, tizenkilenc évesen férjhez ment, házassága két év után azonban zátonyra futott. Zsuzsa sokat tanult ebből, azóta két lábbal áll a földön, még ha az álmodozó, gyermeki énjét nem is hajlandó feladni. A Meghallgatásra párja és annak édesanyja kísérte el, azonban nem nyerni jött. Tapasztalatot akar szerezni, ismertségre szert tenni – remélte, hogy Mező Misi vagy Caramel segíti majd ebben. Vágya teljesült, amikor Somló és Misi is megfordult, úgy érzi, Misivel nagyon jól tudnak majd együtt dolgozni.


Somló Tamás csapatában kiegyensúlyozott a nemek aránya:

Hat fiú és hat lány van most már Somló Tamás csapatában, ahová Pleszkán Écska, Szécsi Saci, Berkes Gabriella, Czerovszky Heni, Perutek János, Husnullina Regina, Weisz Viktor, Balázs Olivér, Pap Attila, Kriszta Réka Piroska és Zoboki Balázs mellé érkezett Dózsa Erik.

Egy informatikai szaküzletben dolgozik eladóként Dózsa Erik, végzettsége szerint pedig termelésirányítási mérnök, ám mindene a zene. A huszonnégy éves srác Kalocsáról érkezett és a lányok nagy örömére jelenleg egyedülálló. Fél éve szakított, de Erik még mindig nem heverte ki a nagy szerelmet. Szeretné szórakoztatni az embereket, mosolyt csalni mások arcára, vonzza a show-business csillogása is. Legszívesebben Malek Andreához került volna, de mivel nála már nem volt hely, Somló Tamással is tökéletesen elégedett.



... és akik a 5. adásban kiestek:

Drámai pillanatokat, kettétört álmokat hozott a Voice utolsó Meghallgatása. A Mesterek óriási kockázatot vállaltak akkor, amikor egy-egy jó énekesnél nem nyomták meg a gombot, mert valójában csak tippelhettek, hogy érkezik-e egy még náluk is jobb énekes...

Lukács Gabi egyedülálló anyuka, aki két műszakban dolgozik – a Voice-ban látta a lehetőséget, hogy kiszabaduljon a szürke hétköznapokból. A színpadra lépés előtt egyáltalán nem izgult, nem aggódott a dal miatt és várakozva, reménykedve indult neki a megmérettetésnek. Annak ellenére, hogy már rengetegszer énekelte ezt a dalt, egy kis baki mégis becsúszott. Nagyon csalódott volt, hogy egyik Mester sem fordult meg a hangjára, az egész jövőjét jelentette volna a Voice. A színpadról lejövet úgy érezte, soha többet nem fog próbálkozni, túl sokszor érte kudarc.

Aprócska fekete bőrnadrágjában nem lehetett nem észrevenni Tősér Gabriellát – nem csak a lábai, hanem a hangja is figyelemreméltó az énekesnőnek. Párja kísérte el a Meghallgatásra és Gabi magabiztosan, jókedvűen tekintett az előtte álló kihívásokra. Felszabadultan vágott bele a dalba, egyedül amiatt aggódott, hogy a Mesterek arcát nem láthatta. Nagyon szerette volna, szinte szuggerálta, hogy Mező Misi megforduljon, de sajnos egyikőjüknek sem kellett a csapatába. Az optimista Gabit ez nem tántorítja el, továbbra is szeretné folytatni az éneklést.

Hölgykoszorúban érkezett a Meghallgatásra Herceg Dávid, egymást szórakoztatták a várakozás ideje alatt. Dávid vallásos családból származik, teológiát tanul egy főiskolán. Nyolc testvére van, édesapja neveli őket, mivel anyukájuk néhány éve meghalt. A fiatal srác főleg az r’n’b és pop dalokban érzi magát otthon, ő szeretne lenni a magyar Bruno Mars. Teljesítményét nyolcvan százalékosnak érezte, ennek ellenére egyik Mester sem neki szánta a kevés kiadó helyét. Az éneklést azonban esze ágában sincs abbahagyni – előfordulhat, hogy hamarosan egy fiúcsapatban láthatjuk viszont a jóképű fiút.

Csordás Leventét extravagáns külsejű, tetovált barátai kísérték el a Meghallgatásra. Levente sokaknak ismerős lehet, hiszen a kilencvenes években sok tinilány szívét megdobogtatta a Shygys Jay Dee-jeként. Azóta eltűnt a nagyközönség elől, ám most a Voice-ban szerette volna újra megmutatni magát, visszatalálni az zenéléshez. Ehhez legszívesebben Somló Tamást vagy Malek Andreát hívta volna segítségül, de balszerencséjére egyik Mester sem fordult meg. Egyedül Caramelnél volt már csak hely, de a maximalista Mester még másra várt… Levente kiesése után még nem tudta, hogyan tovább – álma egy lemez elkészítése volt, de a történtek után már abban sem volt biztos, hogy Magyarországon próbálkozik ennek megvalósításával.




Forrás: tv2.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése