2012. november 23., péntek

A csapattagok egymással párbajoznak - 1. rész

A Mesterek párokat válogattak össze és az egyiknek távoznia kell, a döntést a Mester hozza meg, ami egyiknek sem könnyű feladat.

Ma este 6 versenyző jutott tovább

Malek Andrea versenyzői:

Érzékeny búcsút vett a Voice-tól Abodi Nagy Blanka 

Abodi Nagy Blanka és Schwartz Dávid  produkciója: Videó

Abodi Nagy Blanka és Schwartz Dávid is egyetértett Mesterük döntésével, valóban hasonló karaktereknek tartják magukat és örültek, hogy együtt dolgozhattak. Dávid szerint Andi a dalválasztással is beletrafált, aki egy igazán mély, tartalmas Katona Klári számot szánt két legérzékenyebb versenyzőjének.

A Mester különleges módszerekkel kezdett bele versenyzőinek felkészítésébe: először elszavaltatta velük a szöveget, az ének csak eztán következett. Hasznos instrukciókkal látta el tanítványait és különösen fontosnak tartotta, hogy versenyzői pontosan megértsék, átéljék a dalt. Blanka először ijesztően nehéznek érezte a feladatot és Dávidnak is beletelt egy kis időbe, amíg ráérzett a dal valódi ízére. Kettejük között a kezdetektől megvolt a harmónia és még a színpadra lépés előtt megfogadták, hogy alakuljon bárhogy is az este, ők ketten továbbra is tartani fogják a kapcsolatot.

Előadásuk senkit sem hagyott érintetlenül, valóban sikerült teljesen egymásra hangolódniuk, így szinte tökéletes teljesítményt nyújtva – bár Andi szerint a próbán jobbak voltak A Mesterek azonban erősebbnek, magabiztosabbnak érezték Dávidot és Andi is úgy döntött: őt viszi tovább – Blanka arcán őszinte öröm látszott, a lány tényleg örült Dávid sikerének.

Ugyanakkor szomorúan vette tudomásul, hogy nem folytathatja tovább a versenyt. Mosolyogva, de könnyes szemmel mesélt a V Riporternek csalódottságáról, hogy mennyi embernek szeretett volna bizonyítani. A történtek után úgy érezte, nem fog többé próbálkozni tehetségkutatókkal vagy énekversennyel. Bevallotta azt is, hogy az első perctől fogva nagyon félt Dávidtól: már az első próbájukon is úgy érezte, hogy a fiú sokkal előrébb van nála szakmailag és rengeteg energiát beleölt abba, hogy behozza vélt vagy valós lemaradását. A kudarc ellenére az éneklést nem adja föl, hiszen – ahogy fogalmazott – anélkül nem tud élni.



Caramell versenyzői:

Összecsaptak a szőke ciklonok

Bokor Marianna és Karai Anna  produkciója: Videó

Valódi pankrációnak lehettek tanúi a Bokor Marianna és Karai Anna párbaján résztvevők. Caramel két versenyzője elképesztő energiákat mozgatott meg és valósággal szétfeszítették a ringet.

A két lány sejtette, hogy egymással kell majd megküzdeniük, így nem érte őket váratlanul Mesterük párosítása. A szőkeségek extremitásukkal, vagányságukkal, olykor vadócságukkal tűntek ki a csapatból, ezért már akkor erős harcra számított mindenki. Alig várták, hogy a zenekarral együtt megőrülhessenek és kiereszthessék a valódi énüket. A két lány egyébként pont fordítva működik: míg Anna a magánéletben inkább visszafogottabb, addig a színpadon teljesen bevadul – Mariann pedig ennek pont az ellentettje. Mégis úgy érezték, hogy egymást erősítik, spanolják az előadás közben.

A színpadra lépéskor mindkettejükön látszott az izgalom: Anna befelé figyelt, koncentrálni próbált, míg Marianna mosolyogva kacsingatott ki a zenekarra. A dalt Marianna kezdte, majd Anna is berobbant és természetesen a szinte már védjegyévé váló hörgések sem maradhattak el. Közös produkciójuk valóban lehengerlő volt, a Mesterek sem az énekhangjuk, sem a küllemük mellett nem tudtak elmenni szó nélkül. Bár Andi és Misi is Mariannát vitték volna tovább, Caramel hosszas hezitálás után mégis Anna mellett döntött.
A lány boldogan vette tudomásul, és az üvöltözéstől-hörgéstől a továbbra sem szeretne megválni, ha a dal úgy kívánja.

Mariannát viszont láthatóan megviselte a kiesés: a szókimondó lány egyáltalán nem fogta vissza magát, amikor a V Riporternek kellett beszámolnia érzéseiről. Értetlenül állt a döntés előtt és fogalma sem volt, mi hiányozhatott az előadásából.


Boldogság és keserűség – Klaudia egyik szeme sírt, a másik nevetett

Nguyen Anh Quan és Solt Klaudia produkciója: Videó

Két nagyon szerethető fiatal csapott össze Caramel csapatában, ezzel elkerülhetetlenül is választania kellett a szegény sorsú lány és a vietnami származású fiú között.

Quan nagyon örült Mestere dalválasztásának, hiszen imádja Lykke Li számát – ahogy alkalmi ellenfelét, Klaudiát is. A két énekes sokat beszélgetett, nagyon összebarátkoztak, és hideg zuhanyként érte őket az, hogy egymás ellen kell küzdeniük. Ugyanakkor örültek is, hogy együtt dolgozhattak, közös barátságukból egy jó produkció születését várták.

Egy percig sem kételkedtek abban, hogy sikerül egy igazán színvonalas és különleges előadást létrehozniuk. Mesterüket is beszippantották a jó hangulatú próbáik, nagyon örült annak, hogy tanítványai ennyire szeretik, támogatják egymást, ő maga is barátként viszonyult hozzájuk. A próbákon fegyelmezetten követték Túri Lajos koreográfus utasításait, Caramel pedig büszkén figyelte őket.

Produkciójuk fantasztikusan sikerült, a Mestereket lenyűgözte a két fiatal énekes: Andi és Somló Klaudia mellett tette le voksát, míg Misi inkább Quant tartotta volna bent. Caramel hosszas hezitálás után szintén utóbbi mellett döntött.

Quant olyannyira megviselte barátnője kiesése, hogy saját továbbjutásának is alig tudott örülni. Hosszasan ölelkeztek a színfalak mögött és még a lány próbálta meg vigasztalni és bíztatni, hogy bátran örüljön.

Klaudia egyik szeme sírt, a másik nevetett: őszintén örült barátja sikerének, ugyanakkor persze szeretett volna továbbjutni is. Megígérte, hogy az élő adások alatt végig ott lesz Quan leglelkesebb szurkolójaként és mindenben támogatni fogja. Nem keseredett el és már pár perccel kiesése után is azon gondolkodott, hogy jövőre is indulni fog...


Mező Misi versenyzői:

Veres és Fehér: "zenei atombomba" robbant! 

Veres Mónika és Fehér Adrienn produkciója: Videó

Két vérprofi énekesnő, fergeteges hangulat, elképesztő hangok – már amikor Mesterük, Mező Misi egy párba állította őket, akkor mérget vehettünk arra, hogy unatkozni senki sem fog. Misi igazságos szeretett volna lenni és bármennyire is fájt már előre megválni az egyik kiváló hangtól, úgy gondolta csak úgy lehet fair, ha a két tapasztalt énekesnő egymás ellen küzd meg.

A helyzet pikantériáját az adta, hogy Mónika és Adrienn nem olyan régen énekelték el párbajdaluk, a Freedom című szám magyar változatát – csakhogy nem ellenségekként, hanem vokalistaként. Kölcsönösen szeretik és tisztelik egymást, jó párszor dolgoztak már együtt, ezért aztán nem is szívesen gondoltak arra, hogy csak egyikük folytathatja majd a versenyt…

Ennek a párosnak volt kétségkívül a legnehezebb dolga is, hiszen Fehér Adrienn szinte az utolsó pillanatban érkezett csak meg: együttesével ugyanis egy tajvani világversenyen vettek részt, ahonnan az első díjjal tértek haza. Mónikával és a stábbal Skype-on tartották a kapcsolatot, a zenekarral közösen csak egyszer tudtak próbálni. Adrienn az időeltolódás miatt egyáltalán nem érezte magát fáradtnak, amit azzal indokolt, hogy rengeteg sikerélmény érte, ami felpörgette. A két énekesnő végig nagyon jól kijött egymással, visítva tudtak együtt nevetni és még a színpadra lépés előtt is alig mertek egymásra nézni, nehogy elröhögjék magukat.

Mesterüknek, Misinek az egyik legnehezebb döntést kellett meghoznia, amikor Adrienntől megvált: Mónika könnyekben tört ki. Adrienn elmondta, egyedül attól félt, hogy a fáradtságtól és a feszültségek feloldódásától elveszíti majd az önuralmát és hisztérikus sírás vagy nevetés ragadja el. De ennek pont az ellenkezője történt: hihetetlen higgadtság lett úrrá rajta. Kiesése sem keserítette el: sok szálon fut az élete és szerinte „ellenfelének” nagyobb szüksége volt arra, hogy továbbjusson. A harcot nem is vele vívta, hanem saját magával: hogy ne az érdekelje, hogyan ítélik meg, mit mondanak róla. Az elmúlt években rengeteg nehézséggel találkozott, ám rádöbbent, hogy a rossz érzések elengedésével hihetetlen magasságokba tud eljutni.

Mónika bevallotta, nagyon tartott a párbajhelyzettől, hiszen nem tudhatta, hogyan fognak majd viselkedni egy ilyen helyzetben. Azonban egy percig sem akarták lesöpörni egymást: emlékezetes pillanatot szerettek volna létrehozni, ami minden kétséget kizáróan sikerült: sokáig fogjuk még emlegetni ezt a mindent elsöprő duettet…


Nagy egymásra találás és szívszorító döntés 

Agárdi Szilvi és Pál Dénes produkciója:  Videó

Agárdi Szilvi és Pál Dénes – kevesen számítottak erre a párosításra, de Misi ezúttal is az ösztöneire hallgatott. Úgy gondolta, hogy csapatának két legérzékenyebb és legvisszafogottabb tagját összeereszti, hátha egymásnak kinyílnak. Dénesben látta azt az erőt is, amivel a törékeny Szilvit elvezetheti a párbajig. Úgy gondolta, a két gátlásos énekes közös erővel lerombolhatja a maguk elé felhúzott falakat.

Dénes nagyon örült annak, hogy nem ellenfelet, hanem egy duettpartnert kapott és Szilvi is nagy lehetőségnek érezte, hogy együtt énekelhették el Nick Cave és Kyle Minouge slágerét. A próbák ennek ellenére nehézkesen indultak: egyikük sem egy könnyen oldódó típus, kicsit tartottak a helyzettől és egymástól is. Mesterük javaslatára éneklés közben megfogták egymás kezét, így sokkal könnyebb volt a másik tempóját érezni.

Mező Misi döntése beigazolódott: a legszívszorítóbb párbajon szem nem maradt szárazon, még a sokat látott stábtagok is megálltak egy pillanatra. Szilvi és Dénes olyan varázslatos légkört teremtett arra a pár percre, hogy a hatás alól senki nem tudta kivonni magát. Malek Andrea könnyezve hallgatta őket, Caramel és Somlót Tamás is meghatódott. Andi szerint csodálatosan közvetítették a női-férfi energiákat, dicsérte Dénes kitartását és érzékenységét.


Misit annyira megviselte a helyzet, hogy muszáj volt kisétálnia – friss levegőre volt szüksége. Végül úgy döntött, hogy Dénest viszi tovább, szerinte Szilvinek még sokat kell erősödnie lelkileg egy ilyen versenyhez. Mindketten szomorúan vették tudomásul Mesterük döntését, nem volt könnyű elengedniük egymás kezét…


Somló Tamás versenyzői:

Flörtölő párbajozók - Kriszta Réka Piroska kiütéssel győzött 

Kriszta Réka Piroska és Balázs Olivér produkciója:  Videó

Rengeteg keresztnév egy helyen – Kriszta Réka Piroska és Balázs Olivér duettje már csak emiatt sem volt mindennapi. Ők maguk is meglepődtek Somló Tamás különös párosításán, mindketten örültek a kapott dalnak és sikerült hamar megtalálni a közös hangot. Nem csak a dalon dolgoztak, több programot is szerveztek együtt, hogy jobban megismerjék egymást.

A sokszor távolságtartónak, zárkózottnak tűnő Rékát Olivérnek sikerült feloldania, sokat beszélgettek a próbák során is. Mesterük, Somló Tamás segítségével pedig sikerült nagyon jól felépíteniük az előadásukat, ahol a szemkontaktus és a gesztusok is fontos szerepet kaptak.

A színpadra lépés előtt mind a ketten nyugodtnak tűntek, Olivér kedélyesen hordozta végig tekintetét a ringből, Réka is igyekezett ráhangolódni a dalra. Produkciójuk alatt Malek Andrea el volt bűvölve és a többiek is láthatóan kiválóan érezték magukat. Ízig vérig férfi-nő duett volt, játékos flörtölésekkel és fantasztikus hangokkal, ám Somlónak döntenie kellett.

Kriszta Réka Piroska jutott be a legjobb 24 énekes közé, aminek természetesen nagyon örült – a maga visszafogott módján. A dal szerinte a párkeresésről szól, amiben hosszabb ideig neki is volt része, de ennél többet nem volt hajlandó elárulni…
Olivér azonban már korántsem volt olyan jókedvű, mint előtte. Elégedett volt a saját és Réka teljesítményével is, úgy érezte, hogy jól megcsinálta a dalt - ennek ellenére egy percig sem kérdőjelezte meg Mestere döntését.



Forrás: tv2.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése