2012. november 30., péntek

A csapattagok egymással párbajoznak - 2. rész

A második részben is 6 páros lépett a"ringbe" és ugyanúgy 6 versenyzőnek kellett búcsúznia illetve 6 jutott tovább, mint az első részben. A Mestereknek nehéz a döntés.....

Malek Andrea versenyzői:

Fülledt hangulatú, boszorkányos duett

Schweitzer Dóra és Gyurki Beatrix produkciója: Videó

„Mind a ketten boszorkányok vagyunk, gondoltuk, hogy egymással kell majd párbajoznunk” – mondta Schweitzer Dóra és Gyurki Beatrix, tehát nem érte őket meglepetésként Malek Andrea döntése. A két karaoke királynőben nem csak a munkájuk közös, hanem a hangszínűk és – ahogy ők jellemezték – a beteg humoruk is. A közös éneklésre már ekkor terápiaként tekintettek, a másik korlátainak ledöntésében igyekeztek segíteni, hogy minél ütősebb produkciót hozzanak létre.

A próbák azonban egyáltalán nem voltak feszültségmentesek. A lányok úgy érezték, hogy Anastacia slágere meghaladja a képességeiket, hiszen a dalban két oktávot kellett kiénekelniük tisztán, fejhang nélkül. Ráadásul Andi és a koreográfus, Túri Lajos szexis csípőmozgásokkal tűzdelt koreográfiát képzelt el számukra, amihez eleinte egyiküknek sem fűlött a foga. Mesterük nem finomkodott velük: határozottan, mégis megértően próbálta kibányászni a lányokból a bennük rejlő „dögöt”, hogy minél hitelesebb és lendületesebb előadás születhessen. A külsejével folyton elégetlenkedő – és ezért aztán mindig ezzel poénkodó – Beát is próbálta meggyőzni arról, hogy ő igenis egy vonzó csaj.

Produkciójuk végül jól sikerült, a ringben mindketten igazi szexbombává alakultak, ám egyik Mestert sem győzték meg száz százalékosan. Sok hamis hangot hallottak, amit a két lány izgulásának tulajdonítottak. Andi végül nehezen, de Dóri mellett döntött.

A színpadról lejövet is alig hitte el, hogy ő folytathatja a versenyt, hálás volt a megelőlegezett bizalomért. Úgy érezte, keményen megdolgozott a sikerért és már előre félt visszahallgatni a produkciót. Bevallotta, hogy nagyon izgult és hogy a megbeszéltekhez képest nem minden úgy alakult, ahogy kellett volna, ezért aztán ügyesen kellett improvizálnia.

Bea nyugodtan, beletörődve mesélt a V Riporternek: elmondta, hogy már a felkészülés során is számos olyan dolog történt, amiben ő bizonyult gyengébbnek. Úgy érezte, nem sikerült eggyé válnia a dallal, holott az erőssége ebből fakad. A Voice színvonalát nem tudta pár hét alatt beérni és megugrani, elfogadta, hogy Andi inkább Dórival szeretne tovább dolgozni. Mestere pontosan érezte a félelmeit és tudja magáról, hogy ezek könnyen bajba sodorhatják. Most is ez történt, de tanulni szeretne a kudarcból és az éneklést sem hagyja abba.


Kőhegyi Dávid könnyes búcsút vett

Torzsa Gabi és Kőhegyi Dávid produkciója: Videó

Örömmel fogadta Mesterük döntését a két visszahúzódó énekes, bár nem számítottak arra, hogy így alakul majd a párosítás. Torzsa Gabinak nagyon szimpatikus volt a kezdetektől Kőhegyi Dávid, könnyen megtalálták a közös hangot. Dávidnak csak egy kívánsága volt, hogy ne kerüljön össze a többi Dáviddal (Nádor és Schwartz), mivel őket régóta ismeri és követi a pályájukat. Közös bennük Gabival, hogy inkább az alternatív vonalat kedvelik a zenén belül, ezért is örültek a választott Heaven Street Seven számnak.

Eleinte feszengtek a próbákon és bizony szokniuk kellett a környezetet, feszültséget keltett bennük a versenyhelyzet. Andi főleg a magabiztosságukat próbálta erősíteni, Gabinak nem volt könnyű azonosulni a dallal sem. Dávidnak nem volt ilyen problémája, hiszen bevallotta: jó párszor volt már olyan helyzetben, amikor nagy reményekkel telve szerelmes lett, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt elképzelte. Rengeteget foglalkozott a dallal, igyekezett minél pontosabban felépíteni, színesebbé tenni. Gabi a próbák ideje alatt sokszor elbizonytalanodott, és még vasárnap reggel sem félt Mesterét felkeresni, hogy segítséget kérjen tőle. Andi nagyon készséges volt és arra bíztatta, próbáljon meg minél inkább kinyílni.

Produkciójuk közben a Mesterek végig mosolyogtak, a két fiatalnak sikerült kellemes hangulatot teremteni a stúdióban, Andi is végig bólogatott. Bár Caramelnek nagyon tetszett Dávid hangja, mégis Gabi dögössége mellett tette le voksát. Misi is Gabit vitte volna tovább. Somló Tamásnak viszont Dávid jött be jobban, de a döntés persze nem rajtuk állt. Mindkét versenyző sokat fejlődött, ezért még nehezebb volt a döntés Andi számára, aki végül Gabi nevét mondta ki. A Mester remélte, hogy ezzel nem szegi majd kedvét Dávidnak...



A húszéves lány elképesztően boldog volt, alig tudott megszólalni. Bevallotta azt is, hogy nagyon félt Dávidtól, mert szerinte nagyon jól bánik a hangjával. Borzasztóan megszenvedett a dal üzenetével is, mert bár most boldog párkapcsolatban él, nem szívesen emlékszik vissza korábbi csalódásokra.

Dávid szomorúan, könnyeivel küszködve vett búcsút a versenytől, nagyon jól érezte magát.
Ugyanakkor már alig várta, hogy ismét minden idejét a zenekarának szentelhesse, egyedül ez vigasztalta. Gabival ellentétben benne nem volt bizonytalanság a dallal kapcsolatban, sokat segített a lánynak leküzdeni az akadályokat. „Az a baj, hogy mindig a szívem után megyek” – mondta. Szerinte Gabi sokkal jobb részeket énekelhetett a dalban, ám sem rá, sem Andira nem neheztel emiatt – ő is hibázott és elismerte, hogy voltak hamis hangok.


Caramell versenyzői:

Nem utoljára énekelt együtt Sudár Anita és Fatima

Mohamed Fatima és Sudár Anita produkciója: Videó

Mohamed Fatima és Sudár Anita között már a kezdeteknél egyértelmű szimpátia alakult ki egymás iránt, a párosításra várakozva is egymással beszélgettek. Fatima szerint hasonló a lelki alkatuk, ezért nehezen vette tudomásul, hogy azzal kell párbajoznia, akit a legjobban szeret. Anita is drukkolt azért, hogy ne egymást kapják és még sokáig tudjanak együtt dolgozni. A választott daluknak viszont örültek, amit egy igazán különleges hangszereléssel tettek egyedivé.

A két tapasztalt énekesnő nagyon gördülékenyen tudott együtt dolgozni, az angol kiejtésben Fatima segítette Anitát. Mindketten maximalistának tartják magukat, hasonlóan Mesterükhöz, Caramelhez, így a próbákon egy perc lazsálás sem volt, mindig a legjobbat szerették volna kihozni magukból. Caramelt egyébként már ekkor is a hideg rázta, annyira élvezte két versenyzője előadását.
Az előadásuk fantasztikusra sikeredett, hatalmas tapsot kaptak, a Mesterek is imádták őket. Már ekkor látszott a lányok arcán a feszültség, nem is saját magukat, hanem sokkal inkább a másikat féltették. Somló Tamás, Malek Andi és Mező Misi szerint Fatima volt a jobb. Caramel ismét nehéz döntés előtt állt, egyiküket sem szerette volna kiejteni – végül a kiválóan rappelő Fatima mellett döntött.

„Nem szabad sose feladni, mindig előre, sose hátra” – mondta Fatima Anitának, miután először találkoztak a sorsdöntő fordulat után. A két lány boldogan ölelgette egymást – boldogan, mert úgy énekeltek, ahogy azt előre eltervezték, és mert tényleg jól érezték magukat közben. Már ekkor a következő közös munkájukat tervezgették, mindenképpen szeretnék tartani a kapcsolatot, egy közös vacsorát már meg is beszéltek. Anita úgy tűnt, nincs elkeseredve: folyamatosan mosolygott és csillogó szemmel beszélték át a produkciót. Bár nem nagyon emlékezett arra, hogy pontosan mi történt a színpadon, annyira elragadta a dal. Örült annak, hogy Misivel ellentétben Caramel látta és érezte benne a küzdeni akarást – „Valahogy amikor annak a palinak az ember a szemébe néz, akkor látni azt, amit érez” – mondta és ezzel Fatima is egyet értett. Anita örült annak, amit látott, nem is igazán tudta kiesését kudarcnak értékelni, bár hitt a tündérmesében és bízott Caramelben.
Fatima meghatottan mesélt a V Riporternek: egy óriási ajándéknak tartotta, hogy Anitával együtt énekelhetett, ritka nagy kincsnek tartja a pécsi énekesnőt és biztos volt benne, hogy nem utoljára énekeltek együtt…


A nehézségeket legyőzve tarolt Burai Krisztián és Henderson Dávid

Burai Krisztián és Henderson Dávid produkciója: Videó

Furcsa párost hozott össze Caramel: a tapasztalt énekes, dalszerző-producer Burai Krisztiánnal a kamasz Henderson Dávidnak kellett párbajoznia. A Meghallgatáson találkoztak először és elegyedtek beszédbe – ez Krisztián számára meg is nehezítette a dolgot, mert elmondása szerint szándékosan nem alakított ki kapcsolatot csapattársaival, kivéve Dávidot… Nagyon lelkizősnek tartja magát, ezért versenyezni sem szeret – a fiatal srác ezzel szemben még nem is akart arra gondolni, mi lesz utána: egy átütő produkciót szeretett volna létrehozni.

A kapott dal mindkettejüknek kihívást jelentett: keménynek érezték a próbákat, kicsit félve és stresszesen indultak neki a közös éneklésnek. Mesterük, Caramel még több gyakorlásra buzdította őket és nagyon össze kellett szedniük magukat. A felkészülést ráadásul Dávid betegsége is megnehezítette, komoly torokgyulladása volt és magas láza. A nagy tét miatt mindketten izgultak és csakis tökéletes produkcióval akartak kiállni a közönség elé.

Nehézségek árán, de végül sikerült nekik: elsöprő sikert arattak, a közönség állva tapsolt. A mindig kritikus Malek Andrea szerint is nagyon mély és tartalmas volt Dávid és Krisztián előadása, de előbbit jobbnak érezte. Somló Tamás is Dávid mellett emelt szót, szerinte akár ő lehet Magyarország hangja. Ezzel Misi is egyet értett és hosszas tépelődés után Caramel is Dávid nevét mondta.

A fiatal srác Caramel bizalmát érzi a legnagyobb ajándéknak, és közben már alig várta, hogy az élő showkban még többet mutathasson magából.
A régóta a zeneiparban dolgozó Krisztiánt nem először éri kudarc – nehezen viselte kiesését, de elismerte Dávid tehetségét. Az egy percig sem fordult meg a fejében, hogy feladja: tovább fog küzdeni azért, hogy saját dalait előadhassa és sikeres előadó legyen.

Mező Misi versenyzői:

Teljes extázisba került Gyöngyösi Tamás

Gyöngyösi Tamás és Modor Miltiádész produkciója: Videó

Tűz és víz, lazaság és precizitás, olykor nyegleség és merevség – különös párost hozott össze Mező Misi, aki Gyöngyösi Tamást és Modor Miltiádészt eresztette össze. A két srác ennek ellenére hamar összehaverkodott, kölcsönösen jófejnek tartották egymást. Miltiádész bevallotta – és ezzel kivívva a V Riporter ellenszenvét – hogy a Beatles soha nem állt hozzá nagyon közel, ezért aztán kőkemény munka lesz számára a dal megtanulása. Nagyon nem szerettek volna egymás ellen harcolni, de ha már így alakult, úgy döntöttek egy hatalmas bulit csapnak a színpadon.

Tamás nem hazudtolta meg magát: játékként fogta fel az előadást és nem is volt hajlandó a kiesés tragédiájára gondolni. Izgatottan várta a zenekarral közös próbát és úgy érezte, nagyon jól inspirálják egymást Miltiádésszal, jól kiegészítik egymást. Miltiádész is egyet ért ezzel, nagyon jól érezte magát a közös munka során. Misinek is tetszett a két srác hozzáállása, hogy társként gondoltak egymásra, és szorgalmasan gyakoroltak.

Produkciójuk tényleg elsöprő volt, óriási hangulatot teremtettek. Ennek ellenére nem minden Mester volt elégedett. Caramel úgy fogalmazott, bár Miltiádész jobban énekelt, Tamás a különlegesebb. Andi is Miltiádészt vitte volna tovább, Somlóval ellentétben, aki szerint druszájában jóval több van. Misi nehezen, de szintén mellette dönt, nagyon hisz benne – Tamás pedig kicsattanó örömmel fogadta a hírt, körbejárt a ringben és Miltiádészt is megtapsolta. Bár nem lesz könnyű dolga: Misi komoly elvárásokat támasztott vele szemben, amiket ha nem teljesít, "repülni fog".

Ezek ellenére Tamás még a V Riporter elé kerülve is alig tért magához, ám csalódott volt: nem érezte jónak a produkciójukat. A színpadon ismét extázisba került, és alig emlékezett arra, hogy mi is történt valójában velük. Szeretné megfontolni a Mesterek kritikáit és bebizonyítani, hogy igenis komolyan veszi ezt a versenyt. Azt viszont nem tudja, hogy Malek Andrea miért fél tőle – szerinte megbízhatatlannak tartják és talán a lelkében lévő rendetlenséget érezheti. Saját forradalmárságát igyekszik keretek közé szorítani a Voice-ban, hiszen ez most ez a legfontosabb számára.

Miltiádész ezúttal nem győzött: ám ezt úgy tűnt, egyáltalán nem bánja és csupa pozitív dolgot nyilatkozott párbajtársáról. „Lehet, hogy én őrültnek látszom, de az igazi őrült te vagy” – mondta neki Tamás még a próbák során és úgy érezte, a színpadon tényleg sikerült megőrülnie. Szerinte ketten sokkal nagyobb bulit csináltak, mint anno a Beatles – abban pedig nem kételkedett, hogy ez Tamásnak jobban áll. Szerinte az ő pontos, szorgalmas, törekvő személyisége egyszerűen nem illik bele a mai világba…


Somló Tamás versenyzői:

Tesztoszteron feszítette szét a ringet

Perutek Jánost és Weisz Viktort produkciója: Videó

Két egykorú, erős, karakteres férfi csapott össze Somló csapatából: Perutek Jánost és Weisz Viktort komoly kihívás elé állította Mesterük. Viktor bevallotta, eszébe sem jutott, hogy férfi partnert kap, azt hitte, majd egy hölggyel kell duettet énekelnie. Mindketten elismerő szavakkal szóltak a másikról és már akkor tudták: itt kő kövön nem marad. Somló dalválasztásával is elégedettek voltak, alig várták, hogy az Embertelen dal ütemeire teljesen megőrülhessenek a színpadon. Ugyanakkor kicsit féltek is, hogy Somlónak kell énekelniük egy LGT dalt, amit ráadásul mindenki kívülről fúj…

Peru és Viktor eleinte kerülgették egymást, mint macska a forró kását, ennek ellenére röpködtek a poénok és dübörgött a rock ’n roll. Mesterük nem sok, ám annál hasznosabb tanáccsal látta el őket, de főként arról beszélgetett a két előadóval, hogy anno számukra mit jelentett ez a dal. Peru egyetlen dologtól tartott: még soha nem énekelt duettben, nem is nagyon kedveli, komolyan meg kellett birkóznia a műfajjal.

A produkciójuk elsöprő erejű volt, a tesztoszterontól majd’ szétrobbant a ring! Caramelhez Viktor előadása állt közelebb, Andi és Misi is őt szerette volna tovább vinni. Somló nehéz szívvel, de Viktort választotta.

Peru a kezdetektől komoly ellenfélként tekintett Viktorra és utólag azt is bevallotta, hogy komolyan tartott a daltól. Egyébként sem gondolta, hogy barátok lesznek, szerinte a zenéhez és más dolgokhoz is teljesen különböző módon állnak hozzá. Nagyon tiszteli Somló Tamást, amiért soha, egyikükkel sem éreztette, hogy kit favorizál és azt is látta rajta, hogy napok óta tipródik. A mindig vidám egykori boxoló nem volt elkeseredve, bár kétség kívül csalódott volt: nagyon szeretett volna továbbjutni, hiszen nagyon jól érezte magát a Voice csapatában. A zenélést nem hagyja abba, egyre több lehetőségük akad bandájával.

Élete legnehezebb három perceként élte meg a Párbajt a győztes Viktor, aki mérhetetlen alázattal állt hozzá végig az előadáshoz. Méltó ellenfélnek tartotta Perut, hiszen neki sokkal nagyobb gyakorlata van a zúzásban és ahogy fogalmazott, a csillagokat is leénekli. Nem érezte nagyon magáénak ezt a stílust, ezért rettenetesen oda kellett raknia magát, hogy végül megállja a helyét – a Mesterek szerint sikerült.


Forrás: tv2.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése