2012. december 7., péntek

A csapattagok egymással párbajoznak - 3. rész

Már 18 versenyző biztos továbbjutó a Voice élő showjába, jövő héten még 6-an csatlakozhatnak hozzájuk, 6 pedig búcsút mondhat a versenynek, és azzal kialakul a 24-es mezőny.

Malek Andrea versenyzői:

Egykori tanárát győzte le Nádor Dávid

Szolnoki Dóra és Nádor Dávid produkciója: Videó

Újabb fiú-lány párost ütköztetett Malek Andrea – Szolnoki Dóra és Nádor Dávid nem nagyon örültek egymásnak, mivel kölcsönösen nagyon jó képességű énekesnek tartják a másikat. Persze a közös munkára próbálták félre tenni ezt és a legtöbbet kihozni magukból. Andi abban is reménykedett, hogy Dóra szorgalma és összeszedettsége jó hatással lesz majd a kissé szétszórt és néha túl laza Dávidra. Nem először találkoztak, hiszen Dávid korábban abban a zeneiskolában tanult, ahol Dóra tanított. A tanár-diák viszonyt a próbák során sem tudták mindig félretenni, Dóra nagyon sokat segített Dávidnak. Kihívás volt mindkettejük számára, hogy magyarul énekeljenek, hiszen mindketten főleg angolul adnak elő.

Az egykor Koncz Zsuzsa által is énekelt dal első próbája nem sikerült valami fényesre, mivel Dávid számára teljesen új volt a dal és a felkészültsége sem volt száz százalékos. Egymással is össze kellett csiszolódniuk, Dóra egyenes skizofrén helyzetként jellemezte ezt, párbajról lévén szó. Ahhoz, hogy egyénenként is jól tudjanak teljesíteni, a másikat is mindenben támogatniuk kellett, csak így tudták a maximumot nyújtani.

Produkciójuk átütő erejű volt, melyben Dávid egy külön spanyol betéttel is készült. Caramel mindkettejüket dicsérte, de a fiú mellett döntött. Somló Tamás és Mező Misi is őt szerette volna még hallgatni, utóbbinak egyenesen zenei orgazmusa volt! Mesterük, Malek Andrea is elégedett volt velük, ám szerinte Dóra túl visszafogott volt, ezért Dávidot választotta.

Az Argentínában felnőtt énekes a maga laza módját örült annak, hogy végre bejuthatott az élő show-ba. Sokat tanult előző kudarcaiból és most úgy érzi, végre sikerült jobban megnyílnia és ezáltal átadnia az érzéseket. Nagyon erős ellenfélnek tartotta Szolnoki Dórát és minden erejével azon volt, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa, hiszen tudta, csak így kerekedhet felül.

Bár a színpadról lejövet még úgy tűnt, Dóra jól viseli a kudarcot, a V Riporterhez érve teljesen kifordult magából. Sírva számolt be csalódottságáról és arról, hogy mennyit segített Dávidnak a felkészülés során. Szerinte Dávid egyáltalán nem vette komolyan a versenyt, hatalmasat csalódott: hiába küzdött szorgalmasan, mégsem ő jutott tovább. Azt elismerte, hogy Dávid most hozta a legjobb formáját, és elfogadta, hogy a Mesterek egyéni ízlése döntött – mégis rengeteg keserűség volt benne, többre tartja magát zeneileg.


Caramell versenyzői:

Caramelnek két rajongója közül kellett választania

Harót Balázsnak és Berkes Olivér produkciója: Videó

Ismét meglepő párost rakott össze Caramel: a harmincegy éves, évek óta zenészként dolgozó Harót Balázsnak és a tizennyolc éves Berkes Olivérnek kellett megküzdenie egymással. A két srác nem ismerte egymást, Olivér csak Balázs profizmusának hírét hallotta, amitől kicsit meg is ijedt. A ringben azonban nem az számít, ki mit tett le már az asztalra, hanem hogy éppen abban a pillanatban mennyire sikerül meggyőzni a Mestereket. Balázs bevallotta azt is, hogy ugyanolyan erős lámpalázzal küzd, mintha először lépne színpadra. Caramel Taio Cruz slágerét szánta nekik, ami egy igazi bulizós dal és már ekkor megindult a fiúk fantáziája, hogyan is formálhatnák ezt a maguk képére.

Jól ment a közös munka, hasonló dolgokat szerettek volna megvalósítani és Caramel, a frazírozás nagymestere is számos jó tanáccsal látta el versenyzőit. Bár az elején még kissé feszülten indult a dolog, de hamar megtalálták a közös hangot és sok dolgot megtudtak egymásról a próbák során. Balázs és Olivér is inkább visszahúzódónak tartja magát, nem a hangos szóváltásoktól voltak hangosak próbáik. A színpadra lépésük előtti próba pedig olyan jól sikerült, hogy mindketten végig mosolyogták és sikerült lebontaniuk minden gátlásukat.

A kölcsönös szimpátia és a zene iránti alázat érezhető volt a produkciójukon is, amivel tényleg partihangulatot teremtettek a stúdióban. Még a mindig kritikus Malek Andrea sem tudott belekötni a dalba – neki Olivér tetszett jobban és így volt ezzel Mező Misi és Somló Tamás is. De a végső szót természetesen csak Caramel mondhatta ki, aki egykori vokalistája és egy ifjú tehetség közül kényszerült választani – hosszas hezitálás után döntött Berkes Olivér mellett. Úgy fogalmazott, Olivérről elhiszi, hogy megnyerheti a Voice-t.

A fiatal srác nagyon örült a továbbjutásának, főleg azért, mert édesanyja kiesése után ez mindkettejüknek hatalmas örömöt jelentett. Nagyon rosszul esett neki, hogy anyukája kiesett, emiatt alig tudott koncentrálni a saját fellépésére. De összegyűjtötte minden erejét és helyre állította a családi egyensúlyt.

Csalódottan vette tudomásul a kiesését Balázs, ugyanakkor nem küldte padlóra Caramel döntése. Folytatja az éneklést, tovább megy a megkezdett úton. Biztos abban, hogy ez is előre viszi majd és nem bánta meg, hogy jelentkezett a Voice-ba. Rájött arra is, hogy a rivaldafényt nem annyira kedveli, főleg, ha az egyik pillanatról a másikra érkezik. Nagyon tehetségesnek tartja Olivért, fantasztikus hanggal, aki előtt nagy jövő áll.


Mező Misi versenyzői:

Két dögös szőke harcolt Misi kegyeiért

Pákai Petra és Ladányi Patrícia produkciója: Videó

A mindig vidám Pákai Petra nem esett kétségbe Mező Misi döntésén, izgatottan várta, hogy Ladányi Patríciával elkezdjék a közös munkát. Mesterük indoklása szerint mindkettejükből nagyon erős nőiesség sugárzik, de míg Petra inkább a vagányabb, Pati az érzékenyebb oldalát domborítja ki. Petra szerint a két különböző karakter összecsapásából csakis izgalmas produkció születhet. A dal – Say a little pray for you –, amit kaptak egyébként az egyik kedvence, bár még soha nem énekelte el, mert félt tőle. Pati számára is új volt, lelkesen álltak neki a gyakorlásnak: szerették volna, ha a sokak által ismert dalt új színben tudják majd megmutatni. A két temperamentumos lány számított arra, hogy lesznek hangos szavak, főleg Petra sodró személyisége miatt.

Már csak azért sem akart versengeni egymással, mert az az előadásuk kárára vált volna. Petrának kicsit vissza is kellett fognia magát, míg Patinak az ő lendületéből kellett kölcsönöznie és erőteljesen szerepelnie, erre bíztatta őket Mesterük.

A két szőkeségnek sikerült jó hangulatot teremtenie a stúdióban, Petra erőteljes indítását azonban Andi szóvá tette: szerinte ajtóstul rontott a házba és énekesként Pati jobban tetszett neki. Somlót lehengerelte Petra előadása és Caramel is őt jutatta volna tovább különleges hangszíne miatt. Mesterük, Mező Misi végül úgy döntött, hogy ösztönös tehetsége miatt Pákai Petrát viszi tovább csapatával.

A boldog továbbjutó szerint Patríciának sincs oka a kesergésre: Petra úgy gondolta, hogy a fiatal lánynak még érnie kell, hogy a sok tanult dolgot elkezdje ösztönösen használni, ahogyan azt már ő is teszi. Kemény ellenfélnek tartotta, sőt, valamiért úgy érezte, hogy a Párbajon jobban énekelt, mint ő. Nagyon megszerette Patit, amit az eredményhirdetés előtt a fülébe is súgott – egy olyan lánynak tartja, akit úgy ahogy van, imádni lehet.

Patrícia azonban korántsem ilyen derűlátóan fogta fel kiesését: a fiatal lány elsírta bánatát a V Riporternek. Lehet, hogy túl alázatos volt és jobban kellett volna törtetnie – gondolta. Elmondta, hogy a ringbe szállás előtt teljes nyugodtság lett rajta úrrá és csak az értékelésnél kezdett izgulni. Bár Misire nem haragszik, a kudarc mély nyomot hagyott benne és biztos abban, hogy jó ideig nem fog próbálkozni hasonló versenyen.


Földöntúli hangulatot teremtett Bianka és Böbe

Szécsi Böbe és Helmeczi Bianka produkciója: Videó

A tizenhat éves Szécsi Böbe párja a hozzá korban legközelebb álló Helmeczi Bianka lett – Mező Misi azért döntött így, mert úgy érezte, mind a ketten nagyon erősen akarják ezt a versenyt. Közös daluk Lana Del Ray Video Games című slágere lett, ami Böbe egyik kedvence, ám Bianka csak a párosítás után, a V Riporterrel hallgatta meg először. Nem esett kétségbe, már ekkor azon gondolkozott, hogyan is vihetné bele saját személyiségét a dalba.

A két lány eleinte egyáltalán nem volt összhangban, mindketten elvoltak a maguk kis világában, de Mesterük tanácsait követve sikerült valamennyire feloldódniuk. Sajnos nem tudtak a próbákon kívül közös programokat szervezni, mert Bianka Nyíregyházáról jár Budapestre.

Produkciójuk igazán átütőre sikeredett, még a mindig maximalista Caramel is azt mondta, sokáig elhallgatta volna a két lányt. Ám szerinte Böbe hangjával képtelenség versenyezni. Malek Andreának viszont Bianka tévedhetetlen stílusérzéke tetszett nagyon, Somló pedig Böbét vitte volna tovább. Misi számára nagyon nehéz volt a döntés, sokáig rágódott, míg végül Böbe mellett döntött. Mindkét lány sírva fakadt, sőt, a színfalak mögött Böbe ikertestvérénél, Sacinál is eltörött a mécses.

Hatalmas kő esett le Böbe szívéről és kimondhatatlanul örült, hogy testvérével együtt továbbjutottak a legjobb huszonnégy énekes közé juthatott. Ugyanakkor nagyon megszerette Biankát és emiatt egy picit szomorú volt.

A kiesés miatti könnyekkel küzdött Bianka, akit elmondása szerint már teljesen kikészült, mire rájuk került a sor. Annyira megviselte csapattársainak kiesése, hogy hiába az alapos felkészülés, rettentő idegesen lépett a színpadra. Sokaknak szeretett volna bizonyítani, főleg apukájának, ezért aztán különösen rosszul érintette, hogy Misi nem őt választotta. A zenélést azonban nem adja fel, továbbra is járja majd az országot zenekarával és reméli, hogy egyszer majd nagybátyja, Mészáros Árpád Zsolt nyomdokaiba léphet.


Somló Tamás versenyzői:

Somló Tamás meglepő döntése

Berkes Gabriella és Husnillina Regina produkciója: Videó

Két gyönyörű énekesnő, édesanya, kristálytiszta hanggal – már akkor lehetett sejteni, hogy csakis rossz döntés születhet, amikor Somló Tamás párba állította Berkes Gabriellát és Husnillina Reginát. Bár akkor még nem ismerték egymást, nagyon hamar egy hullámhosszra kerültek: mindketten ugyanolyan érzékeny, visszafogott és elegáns nők, akik elképesztő érzékenységgel álltak hozzá a Mesterük által kiválasztott dalhoz. Adele szerelmes slágerét mélyen át tudták érezni – különösképpen Gabi, aki nemrég lett túl egy fájdalmas szakításon. Úgy fogalmazott, nagyon megtalálta a dal, hiszen két hónapja erről szól az élete, terápiaként sem lesz utolsó az éneklés.

Egy percig sem fordult meg a fejükben, hogy leénekeljék a másikat, hiszen abból jó produkció nem készült volna. Nameg az egymás iránt érzett tisztelet és mély szimpátia sem engedte volna. Imádtak Somlóval együtt dolgozni, akit egy tündéri emberként jellemeztek, végig nagyon oldott hangulatban folytak a próbák. A közvetlen légkörhöz hozzájárult Molnár Márta énektanár profizmusa is, a dalt sem szedték szét apró darabkákra. Berkes Gabi számára egy valódi „emócióbomba” volt a dal, viták nélkül sikerült egymásra találniuk.

A stúdióban mindenki lúdbőrözött, a két énekesnő előadása elképesztő hatással volt mindenkire. Caramel alig tudott szóhoz jutni, szerinte iszonyatosan betalált az előadás és fantasztikusnak tartotta, hogy ketten két különböző, ám ugyanolyan mély tartalommal töltötték meg a dalt. Nehezére esett nevet mondani, végül Gabit nevezte meg, mivel édesanyja jutott róla az eszébe. Hasonlóan kegyetlennek érezte a feladatot Mező Misi is, aki végül szintén a szőke énekesnő nevét mondta. Malek Andrea is mellette döntött, ám már jóval kevesebbet vacillált. Mindenki legnagyobb meglepetésére Somló Tamás végül Reginát választotta – ki tudja mi járhatott az ősz Mester fejében. A Mesternő bár tiszteletben tartotta Somló döntését, percekig ült magába roskadva, az értetlenségtől szótlanul.

Berkes Gabi nagyon sajnálta, hogy nem folytathatta a versenyt, mivel annak minden pillanatát boldogsággal élte meg. Egyáltalán nem stresszelt a színpadra lépés előtt, az utolsó közös próbájuk is nagyon jól sikerült. Reginát egy nagyon jó embernek ismerte meg és nem érezte harcnak kettejük Párbaját. Úgy érezte, a rengeteg tapasztalattal a háta mögött nem tudott volna úgy szembe szállni egy pályakezdővel, hogy lemossa a színpadról – hiába szerette volna a maximumot nyújtani, folyamatosan vissza kellett fognia magát. Nem akart sem túl rutinosnak, sem pedig túl szenvedélyesnek tűnni Regina zártabb, visszafogottabb stílusa mellett. Mégsem érezte úgy, hogy hagyta volna nyerni Reginát, hiszen szerette volna még tovább élvezni a versenyt. Sokaktól kapta azt a visszajelzést, hogy miért dolgozik félgőzzel – ő mégis úgy érezte, nem teheti meg, hogy sok legyen – a technikai bravúrok helyett inkább az érzelmekre koncentrált.

A továbbjutó Regina nagyon megszerette alkalmi ellenfelét, elmondta, hogy Gabi egész lénye, embersége nagy hatással volt rá. Közben bízott magában és minden erejével azon volt, hogy el tudja kapni a pillanatot és hitelesen előadni a dalt. Mégis úgy érzi, rengeteget kell még fejlődnie és saját magát is meglepte, hogy jógaoktató létére elképesztően izgult. Bevallotta, hogy mikor sorra az összes Mester Gabi nevét mondta, egy kicsit feladta – ugyanakkor nagyon örült a másik sikerének. Somló Tamást nagyon intuitív embernek tartja és érezte a bizalmát, reméli, rászolgál majd.



Bájos duettben győzött Szécsi Saci

Szécsi Saci és Pap Attila produkciója: Videó

Somló Tamás sokszor meglepő párosokat alkotott csapatában, az egyik ilyen volt Szécsi Saci és Pap Attila kettőse is. A Mester szerint ők ketten jó páros, ennek ellenére a két fiatal kissé félénken, tartózkodva kezdett neki a közös munkának.

A próbák során nagyon figyeltek Mesterük és az énektanár Molnár Márta instrukcióira, természetesen a legjobbat szerették volna nyújtani. A dal nagyon tetszett nekik, Sacinak régi kedvence az amerikai Voice Mestereként is tevékenykedő Cee-Lo és Attilának is az egyik favoritja a Forget You című dal. Egyikőjük sem eresztette bő lére mondanivalóját, a V Riporternek igazán résen kellett lennie, hogy szóra bírja őket.

Produkciójuk végül nagyon jól sikerült, Mező Misi igazi profinak nevezte Attilát. Sacinál felfedezett hamis hangokat, de nagyon sok fejlődést látott rajta, ezért is választaná őt. Malek Andi szerint a tizenhat éves lány még nagyon éretlen, de egyszerűen imádja a stílusát. Caramel is hasonlóan el volt varázsolva, szerinte Saci hangja egyenesen földöntúli, erős stílusával nagyon nehéz versenyezni. Természetesen Somló Tamás szava döntött és ő is a fiatal lány nevét mondta, aki örömében elsírta magát.

Attila nagyon csalódottan vette tudomásul kiesését. Sokadszorra próbálkozott az áttöréssel, ami szerinte azért nem sikerül soha, mert semmilyen extra látványossággal nem tud szolgálni. Úgy érezte, hogy a produkciójából nem hiányzott semmi, „csupán” nem volt elég érdekes – ellentétben Sacival, akinek az ikertestvére, Böbe Misi csapatában versenyez. Ugyanakkor nagyon tehetségesnek is tartja a lányt, de már amikor összekerült vele, akkor tudta, hogy ő itt nem nyerhet…

Saci nem csak extravagáns külsején újított, hanem a színpadi mozgásra is nagyon figyelt, emiatt ugyanis sok kritikát kapott még a Meghallgatáson. Örült annak, hogy a Mesterek egy csiszolatlan gyémántnak tartják és már alig várta, hogy az élő adásokban minél több oldalát megmutathassa.




Forrás. tv2.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése