2012. december 14., péntek

A csapattagok egymással párbajoznak - 4. rész

Kialakult a 4x 6-os mezőny. Jövő héten kezdődik az élőshow.


Malek Andrea versenyzői:

Pimasz kakaskodás Bakonyi Zsolt és Veréb Tamás párbaján

Bakonyi Zsolt és Veréb Tamás produkciója: Videó

Két fiatal, jóképű, tehetséges srác – Bakonyi Zsolt és Veréb Tamás csapott össze Malek Andrea kegyeiért. A két srác zenei stílusa is hasonló és a kezdetektől úgy érezték, méltó ellenfelei lehetnek egymásnak. Időközben nagyon jól összehaverkodtak, szíven is ütötte őket, hogy egymás ellen kell harcolniuk. Közös daluk, Tóth Gabi Salalla-ja, pedig valamiért akkora derültséget okozott a V Riporter Bányai Miki számára, hogy alig tudták abbahagyni a nevetést.

Nagyon jól haladtak a gyakorlással, Andi főlég Tamás lendületét és Zsolt lazaságát dicsérte, sikerült megragadniuk a dalban lévő fiatalos pimaszságot. A két fiú egymástól is sokat tanult, egymás erősségéből építkeztek és nehezükre esett egy kiélezett, drámai versenyként, nem pedig örömzenélésként gondolniuk a fellépésre.

A ringben végül igazi civakodást láthattunk, valódi kakaskodást. Caramel Tamást dicsérte, hogy mennyire jól bánik a hangjával. Mező Misinek külön-külön nagyon tetszettek, de úgy látta, hogy együtt nem igazán működtek. Szerinte Zsolt sokkal jobban élt a színpadon, Tamás viszont jobban énekelt. Somló is Tamást juttatta volna tovább az élő show- ba. Mesterük, Andi szerint nagyon jó show- t csináltak, ez is volt a célja, nagyon szeretett a két fiúval dolgozni. Rettentő nehéznek érezte a döntést, és mestertársai ellenében, akik mindhárman Tomi mellett voksoltak, Zsoltot szerette volna továbbra is a csapatában tudni.

A továbbjutó Bakonyi Zsolt alig hitte el, hogy tényleg ő juthatott tovább: a színpadon leroskadt és térden állva köszönte meg Mesterének a bizalmat. Még a színfalak mögött sem tért teljesen magához, a V Riporternek elmondta, hogy szinte biztos volt abban, hogy Tamás jut tovább, főleg miután mindhárom férfi Mester az ő nevét mondta. Nagyon jó énekesnek tartja és sokáig kételkedett, hogy meg tudja-e csinálni a dalt, gyakorlatilag arra készült, hogy ki fog esni, ezért is érte hatalmas meglepetésként Andi döntése.

Hatalmasat csalódott ugyanakkor Veréb Tamás: rengeteg pozitív visszajelzést kapott a felkészülés során és úgy érezte, a legjobb úton halad, hogy megnyerje a Párbajt. Egyáltalán nem számított arra, hogy kiesik, főleg miután mindhárom Mester az ő nevét mondta. Szinte teljesen megnyugodott és hidegzuhanyként érte Andi döntése. Ugyanakkor reméli, hogy a barátságuk Zsolttal megmarad. Malek Andrea úgy búcsúzott el a tizennyolc éves fiútól, hogy még sok lehetőség áll előtte, ám Tamás ezzel nem értett egyet. Nem érzi jogosnak, hogy most éppen megfosztotta egy ilyen lehetőségtől – de az álmait természetesen esze ágában sincs feladni.


Elsöprő rockharc Malek Andinál

Olasz Csaba és Schrott Péter produkciója: Videó

Malek Andrea két, látszólag ellentétes figurát hozott össze párbajozni: a musicalszínész Olasz Csaba és a hosszú hajú rocker Schrott Péter egy igazi ütős rocknótát kapott.
A próbák alatt Péter meglepődve hallotta, hogy a látszat ellenére Csabának igenis igazi rockos hangja van. Mesterük egy igazi, férfi energiáktól duzzadó dögös dalt akart hallani, erre trenírozta a két fiút. Csaba eleinte küzdött a dallal és nem tudott kellőképp ellazulni, Andi szakmailag és lelkileg is nagy támaszt nyújtott neki. Ugyanakkor az is nehezítette a felkészülésüket, hogy Csabának szinte minden este előadása volt a kecskeméti színházban.

A ringben mindketten beleadtak apait, anyait és fergeteges hangulatot teremtettek, a közönség állva tapsolt. Az elsöprő buliból alig tudtak felocsúdni a Mesterek, Malek Andrea pedig ragyogott a büszkeségtől. Mező Misi is úgy izgult értük, mintha a saját versenyzőjük lettek volna, lélekjelenlétből Péternél kicsit többet érzett, ezért mellette voksolt. Somló Tamás szerint nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, imádta a produkciót, és neki is Péter tetszett jobban. Caramel szerint Péter mintha egy rock lexikonból lépett volna ki, de számára mégis Csaba a befutó, aki hatalmas meglepetést okozott. Andi rettenetesen nehezen tudott csak dönteni, mindkét fiúval imádott együtt dolgozni, végül arra jutott, hogy Pétert viszi tovább.

A továbbjutó bevallotta, egyáltalán nem volt biztos abban, hogy Andi őt fogja választani. Elmondta, hogy a megmérettetés napján Csaba szinte megtáltosodott, a legjobb formáját hozta, komolyan megijedt tőle. Péter szerint a több éves rockzenekari rutinja volt az, ami végül az ő javára döntötte el a meccset. Szeretné azonban bebizonyítani, hogy nem csak ebben a műfajban állja meg a helyét, még az is lehet, hogy egy dögös funky nótát is bevállalna...

Olasz Csaba csalódottan vette tudomásul kiesését, ám egyáltalán nem volt elkeseredve. Úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett és a lehető legjobb formáját hozta, elégedett volt. Szerinte Peti műfajban való jártassága válhatott előnyére, de egyáltalán nem haragszik rá emiatt. Sőt, nagyon reméli, hogy még fognak együtt énekelni, és őszintén reméli, hogy párbajtársa minél tovább jut az élő showkban. Nagyon élvezte, hogy részese lehetett a Voice- nak, hogy együtt dolgozhatott Malek Andreával.


Caramell versenyzői:

Nő a férfi ellen: Péter Barbara és Gájer Bálint csapott össze

Péter Barbara és Gájer Bálint produkciója: Videó

Mintha csak egymásnak teremtették volna őket, annyira jól mutatott egymás mellet Péter Barbara és Gájer Bálint. Caramel egy olyan dalt szánt nekik, amelyben mindketten megmutathatják az erősségüket. A két tapasztalt énekes megérezte, hogy egymással kell majd megküzdeniük, hiszen korban és stílusban is közel állnak egymáshoz. Nem szerettek volna rivalizálni, fontosabbnak tartották már a kezdetektől, hogy egy jó hangulatú, romantikus férfi-női duettet alkossanak. Ugyanakkor az egymás iránt érzett örömükbe némi félsz is vegyült, hiszen tudták, hogy valamelyiküknek majd búcsúzni kell a Voice-tól.

A két profi énekes között gördülékenyen ment a munka. Caramel szerint amióta Barbara lett a társa, Bálint jóval többet mosolygott és a csinos ügyvédnőre is jó hatással volt a mindig úriemberként viselkedő énekes. Mesterük a próbán többször hangsúlyozta, hogy szeretné látni a színpadon is a férfi–női viszonyt a két énekes között. Bálint hamar hozta az elvártakat, de Barbi az elején még kicsit bátortalanabbnak tűnt, ezért a koreográfussal mindent elkövettek, hogy ő is tökéleteset legyen a Párbajon.

A produkciójuk mindenkit elbűvölt, a közönség és a Mesterek is imádták a párosukat. Somló dicsérte Bálint hangszínét, és Barbi alakját, de mindezek mellett Bálintot találta jobbnak. Andinak Barbi egy kicsit „túlsúlyos” volt a dalban, ezért ő is Bálintot választotta. Misi szerint a két énekes hangja nem passzolt össze ebben a dalban, sőt kritikájában azt is megfogalmazta, hogy helyenként idegesítette a szexi ügyvédnő hangja, ezért voksolt ő is Bálint mellett. Caramel sokáig gondolkodott, míg végül a szerinte magát sokkal jobban elengedő, ösztönösebb Bálintot választotta.

Bálint is úgy érezte, hogy valóban sikerült felszabadulnia, ahogy fogalmazott, belül végig mosolygott. Fantasztikusan érezte magát a stúdióban, imádta a közönséget, a fényeket és már alig várta, hogy mindezt újra átélhesse az élő show-ban.

Péter Barbara csalódottan vette tudomásul kiesését. Ugyanakkor elégedett volt a teljesítményével, úgy érezte, a lehető legjobban teljesített - nem távozott rossz érzésekkel a ringből.


Mező Misi versenyzői:

Két jóbarát csapott össze Mező Misi csapatában

Bűdi Szilárd és Garda Zsuzsa produkciója: Videó

Az utolsó Párbajra már csak két ember maradt Mező Misi csapatából: Bűdi Szilárd és Garda Zsuzsa, akik nem most találkoztak először. Zenész berkekben hallottak már egymásról és az is kiderült, álltak már ugyanazon színpadon. Tizenkét évvel ezelőtt ugyanis, Magyarország első énekes-tehetségkutató műsorában, a TV2-n futó Kifutóban mindketten próbálkoztak. Akkor Zsuzsa a döntőből esett ki, Szilárdnak viszont nem sikerült addig eljutnia. Hasonló múlt és hasonló egyéniség, ráadásul mindketten óriási blues rajongók – nagyon jó barátokká váltak.

Takáts Tamás igencsak párkapcsolat-centrikus, Megöl a vágy című slágerét szánta nekik Mesterük, és imádtak ezen dolgozni. Szilárd úgy fogalmazott, szakmailag nagyon jól passzolnak egymáshoz Zsuzsával. Egymásban nem a vetélytársat, hanem a kollégát tisztelték és ez a kölcsönös szimpátia végig látszott a kapcsolatukon. Zsuzsa szerint a rivalizálás megöli a zenét, nem méltó az énekesekhez, végig egy inspiráló együttműködésre törekedtek. Kölcsönösen támogatták egymást és a két temperamentumos énekes próbái harsogtak a nevetéstől. Ez azonban nem egyszer a teljesítményük rovására ment, és Misinek többször is figyelmeztetnie kellett őket.

Jókedvük és életigenlésük a produkciójukon is átsütött, szikrázott közöttük a levegő. Malek Andrea szerint nagyon jó bulit csináltak és annak ellenére, hogy a Meghallgatáson nem tetszett neki Szilárd közvetlen stílusa, őt juttatta volna tovább. Somló Tamás azonban Zsuzsára szavazott és így tett Caramel is, habár szerinte Szilárd is jól énekelt, és nem mellesleg jól bánt a szájharmónikával is. A páros Mestere, Misi azonban nem volt ilyen elégedett: szerinte a próbán sokkal jobban teljesítettek. Ráadásul Zsuzsa a szövegben is bakizott, így végül Szilárd mellett döntött.

Zsuzsa több zenekarban is énekel, turnézik velük, külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek. Iszonyú feszültséget okozott számára, hogy a hullámok összecsaptak a feje fölött. A végén már ő maga sem tudta, hogy mit is szeretne valójában. Látszólag nem élte meg kiesését tragédiaként, folytatja az eddig megkezdett utat. Stresszhelyzetben sajnos nem működik tökéletesen, ezt ő is belátta, ezért is bakizott bele a dal szövegébe. A szövegtanulás mindig is nehézséget okozott számára – szerinte Misi megbízhatatlannak tartja és ezért is döntött Szilárd mellett.

A továbbjutó Sziszi bele sem mert gondolni, hogy mi lesz a fellépésük után: csak a feladatra koncentrált. Nagyon örült továbbjutásának, de nem volt felhőtlenül boldog, hiszen nagyon drukkolt Zsuzsának – úgy érezte, neki talán nagyobb szüksége lett volna a továbbjutásra. A színpadon is elmondta, borzasztóan érezte magát ettől. Szeret győzni, de mást legyőzni, főleg valaki olyat, akit nagyon megszeretett, nagyon rossz érzéseket keltett benne. Azt is elárulta, hogy Malek Andreával szent a béke, „jót dumcsiztak” a folyóson és reméli, hogy ez az élő adások ideje alatt ez így is marad majd.



Somló Tamás versenyzői:

Mesterüknek akart bizonyítani Dózsa Erik és Zoboki Balázs

Dózsa Erik és Zoboki Balázs produkciója: Videó

Két fiatal srácot eresztett össze egymással Somló Tamás Zoboki Balázs és Dózsa Erik személyében. Somló már a Meghallgatáson is a saját feje után ment, ugyanis sem Balázs, sem Erik produkciója nem nyűgözte le a másik három Mestert. Tamás nagyon bízott a tehetségükben, a fiúk pedig mindent elkövettek, hogy megfeleljenek Mesterük elvárásainak.
A próbák alatt itták mesterük szavait, aki sajátos humorával próbálta oldani a feszültséget. A fiúk különböző stílusban énekelnek, míg Erik a vagányabb, rockosabb stílust kedveli, addig Balázs inkább visszafogottabb az életben is. Somló nyugodtsága nagy hatással volt rájuk és rengeteg gyakorlással próbáltak a lehető legjobban felkészülni.

Közös produkciójuk azonban egyik Mester tetszését sem nyerte el. Malek Andi úgy vélte, hogy Balázsnál sok gond volt a ritmussal és az intonációval is, így ő Eriknek szavazott bizalmat. Mező Misi is őt tartotta jobbnak, szerinte sokat fejlődött a huszonöt éves srác a meghallgatás óta, ahol még nem igazán tetszett neki. Caramel szerint mindketten sokat hibáztak, náluk sokkal jobbak is kiestek már a Párbajokon, és ha nem egymással harcoltak volna, akkor biztos biztosan nem folytathatták volna a versenyt. De szerinte Erik egy hajszállal jobban teljesített, ezért őt juttatta volna tovább. Somlónak viszont tetszett a produkció, és ezúttal nem szállt szembe kollégáival: Eriket tartotta bent a csapatában.

A boldog továbbjutó saját hibáit is pontosan látta és szeretne minél többet kihozni magából. Alig hitte, hogy ő is ott lehet Somló csapatában, hiszen látta, hogy az orra előtt nála jobb énekesek is kiestek. Komoly kihívásnak tartja ezt és minden igyekezetével azon lesz, hogy bebizonyítsa, helye van itt. Úgy gondolja, kellő szorgalommal és alázattal meg tudja majd állni a helyét. Balázzsal jól összehaverkodtak és szurkol neki, hogy megtalálja a saját stílusát, ahogy ő is.

A kieső Balázs nagyon rossznak érezte a produkciójukat – kiakasztotta a tény, hogy nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna, annak ellenére, hogy rengeteg munkát beleöltek a dalba. Nem haragszik Erikre, sőt, jogosnak tartja az ő továbbjutását. Borzasztóan csalódott volt, hiszen a próbákon sokkal jobban sikerült a dal. A könnyeivel küszködve próbálta megtalálni az okát, hogy miért ronthatta el ennyire a dalt. Somló Tamásra egyáltalán nem haragszik, szerinte jól döntött, Eriknek pedig nagyon szurkol a továbbiakban.


Czerovszky Heni magabiztosan pöckölte ki Écskát

Czerovszky Heni és Pleszkán Écska produkciója: Videó

Somló Tamás megint a saját feje után ment és egy meglepő párost hagyott a végére. Czerovszky Heni éppen annyi ideje van a szakmában, ahány éve Pleszkán Écska megszületett. A „kis magyar hippi” egy percig sem gondolta úgy, hogy feladná a küzdelmet. Sőt, remélte, hogy sokat tanulhat majd tapasztaltabb kollégájától és hogy a kihívás még jobb teljesítményre készteti.

Heni sokszor anyáskodva fordult Écska felé, ám az meg sem fordult a fejében, hogy átengedje a terepet a fiatal tehetségnek. A raszta hajú lány nem hátrált meg és mindent beleadott már a próbákon is – még akkor is, amikor Heni kritizálta. Közös volt bennük mégis, hogy imádták a számot, amit Mesterük nekik szánt és nagyon lelkesen vágtak bele a gyakorlásba. Heni a ringben igazán elemében érezte magát, felszabadultan járt körbe és táncolt.

A produkciójuk elsöprő erejű volt, a kettejük közötti éles kontraszt azonban már a színpadra lépéskor kirajzolódott. Écska mezítláb, kendőben, színes textilekben, míg Heni magas sarkúban és egy dögösen elegáns fekete-fehér szettben érezte jól magát. Érezhető volt, hogy mindketten imádják azt, amit csinálnak és Écska ugyanolyan profin küzdött, mint Heni. Malek Andrea teljesen el volt ragadtatva, nehezen, de Henit választotta. Mező Misi büszke volt Écskára, aki szerinte abszolút felnőtt a feladathoz, ami egy ilyen rutinos előadó mellett nem kis dolog, ezért ő rá szavazott. Caramel arcán látszott a kínlódás, nagyon nem szeretett volna dönteni és féltette is Écskát. A kiegyenlített küzdelemből végül Henit tartotta jobbnak, csiszoltabbnak. A két énekes sorsáról azonban csak Mesterük dönthetett, aki számára kétségkívül ez volt az egyik legnehezebb feladat. Jól megrágta a dolgot és így arra jutott, hogy Henit szeretné a csapatában továbbra is.

Az egykori vokalista határtalanul boldog volt, hogy most végre kilépett az árnyékból: az emberek a fantasztikus hanghoz végre arcot és nevet is tudnak majd kapcsolni. A V Riporternek bevallotta, hogy komolyan félt Écskától. Ugyanis hiába a nagyszínpadi tapasztalat, a fiatal lány lendülete és frissessége komoly kihívást jelentett számára.

Eközben Écska sem keseredett el, rettenetesen örült annak, hogy a Mesterek Heni méltó ellenfelének tartották. Bár ő nem csak nüansznyi különbséget érzett, büszke volt magára, hogy fel tudta venni Heni tempóját. Az éneklést nem adja föl, folytatja a munkát zenekarával és biztosak lehetünk benne, hogy nem utoljára hallottuk Écska érces hangját.



Forrás. tv2.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése