2012. október 27., szombat

A Voice 3. adása

Már 26 énekest válogattak ki a mesterek:

Malek Andrea most mindössze 1 fővel bővítette csapatát, - így nála 6 fős a létszám:

A most tizennyolc éves Veréb Tamás már tíz éve színpadon van: gyerekszínészként kezdte, majd hét évig járt zeneiskolába, énektanárhoz, kitűnően zongorázik is. Az énektanárnőjével érkezett a Meghallgatásra, akinek legfőbb tanácsa az volt, hogy bátran eressze ki a hangját és legyen önmaga. A fiatal srác vágya az volt, hogy mind a négy Mester megforduljon, de szíve szerint Andit választotta volna. Kívánsága teljesült, hiszen mostantól az egyetlen női Mester csapatát erősíti.


Caramel is 1 versenyzővel bővítette csapatát, - így most nála is 6 fős a létszám:

Ciklámen miniben, kobaltkék szempillákkal és felcsavart hajjal robbant be a Meghallgatásra Bokor Marianna, akit népes családja kísért el. A civilben egy kórházban dolgozó lány már évek óta tanul énekelni és a színpad sem idegen számára. Hangja sokakat emlékeztet Amy Winehouse-ra, Marianna tőle választott egy dalt, amivel sikerült meggyőznie Caramelt. Bár a Valerie című számot sok helyen átdolgozta, „mariannásította”, neki ugyanis nagyobb a hangterjedelme, mint Amynek volt. A magabiztos lány a Mesterek kritikáit is szívesen vette, egyáltalán nem vette zokon, hogy ők nem fordultak meg.


Mező Misi most is 3 főt is szerzett, mint az előző adásban - csapatának létszáma most már 7 fő:

Zala megyéből érkezett Agárdi Szilvi, akit édesapja kísért el a Meghallgatásra. A tizenhét éves lány már pici kora óta énekel, de csak egy éve foglalkozik komolyabban a hangképzéssel. Szilvi aliglátó, ám elmondása szerint már megbékült ezzel a helyzettel: a látás helyett hangot kapott a jóistentől. Egy speciális gép segítségével gyakorol, csiszolgatja a dalokat, felveszi és visszahallgatja őket. A meghallgatás előtti gyors sminkelés után édesapja büszkén dicséri meg „jól áll ez a pír”. Egy kicsit izgult, hogy jól sikerüljön az előadása, ám ez szerinte csak természetes drukk. Végül fantasztikusan teljesített….. úgy fogalmazott, hogy érezni lehetett a levegőben valami különlegeset. Szilvi a megérzéseire hallgatott és Misit választotta Mesterének.

A szőke Ladányi Patríciának nem ez az első megmérettetése: édesanyja tizenkét éves korában vitte el az első tehetségkutatóba. Azóta eltelt nyolc év és Patrícia úgy érezte, hogy a sok tanulás és gyakorlás után készen áll arra, hogy megvalósítsa álmait. A négy Mester mindegyike megfordult, Patrícia végül Misi mellett döntött.

Pákai Petra már ötéves korában egy reklámfilmben énekelt – azóta eltelt pár év és ma már saját zenekarával járja az országot. Petra már a várakozás során kitűnt a tömegből: a cseppet sem visszafogott lány nevetésétől volt hangos a terem, a jókedve mindenkire átragadt. Ének- és nyelvtanárként is dolgozik, emellett négy zenekarban is játszik. Elképesztően pozitív kisugárzása a Mestereket sem hagyta hidegen, Petra pedig a temperamentumos Misi mellett döntött. Egyben biztosak lehetünk: a kitűnő hangok mellett érzelmekben és humorban sem lesz hiány!


Somló Tamás 4 főt szerzett csapatába, - így már az ő csapata is 7 fős:

A Meghallgatás harmadik részében az eddig megfontoltan válogató és többnyire visszafogott Mester úgy gondolta, nem kispályázik tovább: négy kitűnő énekest is begyűjtött az ezzel hét főre duzzadt csapatába.

Egyikük Perutek János, aki egy nagyobb kitérő után kanyarodott vissza nemrég az énekléshez – a harminckét éves férfi ugyanis sokáig foglalkozott sportmenedzsmenttel, de sportkommentátorként is hallatta már a hangját. Most döntött úgy, megvalósítja az álmait és a magát „legendafüggőnek” tartó Peru reménykedett abban, hogy Somló Tamás megfordul majd a székével. Bevallotta, hogy négy napja minden energiájával az előadására készült és ez bizony meghozta a várva várt eredményt, bekerült Somló csapatába. Egy biztos: a nagy csajozó hírében álló srácnak biztosan jó helye lesz a sok tehetséges hölgy között…

Szintén az ősz Mestert választotta Husnullina Regina is, aki nem csak hangjával, hanem zongorajátékával is lenyűgözte hallgatóságát. A különös nevű nő Oroszországban született, de már tizenhárom éve él Magyarországon, amikor éppen nem muzsikál, akkor jógaoktatóként dolgozik. Talán ennek is köszönhető, hogy első ránézésre nem gondolná róla az ember, hogy harmincegy éves és egy gyermek édesanyja. A V Riportert is megmozgatta a Meghallgatás előtti várakozáson, ahol kiderült: Mikinek még sokat kell gyakorolnia, hogy igazi jógi legyen… Regina ezzel szemben sikeresen vette az akadályt: kiegyensúlyozottsága, harmóniája az előadásán is érződött, végül a három Mester közül Somló Tamás mellett döntött.

Az erősebbik nem képviseletében a szintén harmincegy éves Weisz Viktor került be a csapatba, aki másfél évtizede vallja magát hivatásos énekesnek. A zene szeretetét édesapjától örökölte, a gitáros papa bandájában kezdett el ő maga is zenélni. Különös képessége, hogy nemcsak saját, hanem mások hangján is kitűnően énekel: Pataky Attilától Korda Györgyig vagy tucatnyi előadót utánzott már. A Meghallgatáson a Voice Banddel közösen hangszerelték át Balázs Fecó egyik slágerét, amivel aztán mind a négy Mestert meggyőzte. Viktor rendkívüli szerénységgel fogadta a dicséretet és végül Somló Tamást választotta.

Weisz Viktor

Czerovszky Heni neve ismerős lehet a poprajongóknak: az elmúlt húsz évben rengeteg lemezen vokálozott, ám hangja a '90-es évek legnagyobb slágereiből lehet ismerős. Most végre arc is párosul ehhez, a profi énekesnő most látta elérkezettnek az időt, hogy megmutassa magát. A várakozás ideje alatt is sok ismerőssel találkozott, nem egyszer a többi versenyző énektanáraival üdvözölték egymást régi barátként. Tapasztalatai ellenére is nagyon izgult fellépése előtt, hiszen – ahogy azt később a V Riporternek elárulta – nem volt száz százalékos az egészsége. Ennek ellenére mind a négy Mester megfordult. Heni izgatottan várja, hogy a legkülönfélébb stílusokban kipróbálhassa magát: ezért is döntött Somló mellett, aki szerinte ugyanolyan szabadszellemű, mint ő és ebben csak támogatni fogja.




... és akik a 3. adásban kiestek:

Két kamasz és egy negyvenes családapa – a harmadik adás kiesői között is különleges hangok és emlékezetes előadásokra bukkanhattunk…

Berke Gábor sem ma állt először színpadon: a negyvennégy éves rocker első gimis zenekarában Ákossal játszott együtt. A meghallgatásra feleségével és bűbájos ikreivel érkezett, a két kicsi egyből játéktérré alakította a várószobát. A háztartásbeli rocker jó néhány tetoválással büszkélkedhet, karjain sas és kobra, hasán egy azték védőszellem díszeleg, hátán pedig gyermekinek születési dátuma. Szerette volna, ha Mező Misi nyomja le a mágikus gombot, úgy gondolta, a szétvarrt bőrű, ám lágyszívű családapával könnyen megtalálták volna a közös hangot.

A tizenhét éves Farkas Sándor Lajos népes családjával érkezett: keresztanyjától unokatestvéréig sokan elkísérték, biztonságot nyújtottak számára. A szerény srác közgazdasági szakközépiskolába jár, egyszer majd ügyvéd szeretne lenni – ugyanakkor különleges adottságát sem szeretné eltékozolni. Ezért is döntött úgy, hogy a Voice-ban méretteti meg magát, hiszen itt a külső nem számít. Nem kis meglepetés érte a Mestereket, amikor a dal végén meglátták a fiút: Mező Misi és Malek Andi is megbánta, hogy nem nyomta le a gombot, szívesen dolgoztak volna az elképesztő magasságokat bíró hanggal.

Szabó Bencéről elmondható, hogy nem az az ideges típus: a Meghallgatás előtt egy babzsákon heverészve próbált lelkiekben felkészülni. A tizenhét éves szentendrei srácnak saját zenekara van, ahol énekel – jelentkezését a Voice-ba a bandatagok is támogatták. Sajnos ez nem volt elég a pimaszul fiatal tehetségnek, egy Mester sem fordult meg. Bence úgy érezte, ő minden tőle telhetőt megtett, legszívesebben Mező Misi csapatába tartozott volna. A kudarc ugyanakkor nem tántorítja el, mindenképpen folytatni szeretné az éneklést, de ő is belátta: még érnie kell egy kicsit.


Forrás: tv2.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése